Αλληλοδιδακτικό Σεμινάριο 
για εφαρμογή προγράμματος 
πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

     Την Πέμπτη 11 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας από και με τους εκπαιδευτικούς: Δασκάλου Ευγενία, Κάβουρα Γιώργο, Κοσμίδου Ευγενία, Ντουμανίδου Εύα, Πιτιλάκου Ειρήνη, Σαπρανίδου Αλίνα, Σαρρή Νίκο, Στεφανίδη Γιώργο και τη διευθύντρια Γεωργιάδου Παλασία. 
          Το Αλληλοδιδακτικό σεμινάριο αφορούσε την εφαρμογή προγράμματος πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και ήταν βασισμένο στο Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
        Οι εκπαιδευτικοί κατά ζεύγη ή και μόνοι τους επέλεξαν τα εργαστήρια που θα παρουσίαζαν, τη θεματολογία και τους στόχους τους και τα παρουσίασαν βιωματικά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

              Α΄ Συνάντηση 21/02/2013


    Στην πρώτη μας συνάντηση ο Νίκος μας παρουσίασε το θεωρητικό μέρος και στη συνέχεια η Αλίνα ζέστανε και έδεσε την ομάδα με θεατρικά παιχνίδια και το θέατρο του καταπιεσμένου.

                Β΄Συνάντηση 28/02/2013





          Στη δεύτερη συνάντηση η Εύα και Ευγενία μας παρουσίασαν εργαστήριο σχετικά με το πώς ενημερώνεται και δημιουργείται η ομάδα.

                  Γ' Συνάντηση 14/03/2013






            Η Χριστιάνα μας έδειξε τρόπους να μιλήσουμε για τον εκφοβισμό στους μαθητές και για το πώς θα αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη. 

           
             Δ΄ Συνάντηση 21/032013



    Η διαφορετικότητα και η κατανόηση του φαινομένου της βίας ήταν τα θέματα του Γιώργου και της Αλίνας, που μας τα παρουσίασαν με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια. (Οι ειδικότητες βλέπετε!!!)

             Ε΄Συνάντηση  28/03/2013




        Η Ειρήνη και η Ευγενία (Τζένη για να μη μπερδευόμαστε)  μας έκαναν να καταλάβουμε τις επιπτώσεις της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο, αλλά και τρόπους να τον αντιμετωπίσουμε.

                 Στ΄ Συνάντηση 04/04/2013




       Με τον Γιώργο και τον Νίκο κατανοήσαμε τη δύναμη της ομάδας και είδαμε πώς προετοιμάζουμε με τους μαθητές συνάντηση ενημέρωσης των γονιών.

               Ζ΄ Συνάντηση 11/03/2013
Όλοι μαζί  θυμηθήκαμε το ταξίδι που κάναμε τους τελευταίους δύο μήνες, τις όμορφες, συγκινητικές και αστείες στιγμές που περάσαμε αυτά τα βράδια της Πέμπτης και στο τέλος είπαμε, όχι ένα αλλά πολλά, τραγούδια με το Νίκο στην κιθάρα και ένα απίστευτο ρεπερτόριο τραγουδιών και την Αλίνα στο μπουζούκι, που μια χαρά το κατάφερνε. Όσο για το Βιολί του Γιώργου το περιμένουμε από τη Νάξο σε μια άλλη συνάντηση.