« Τα μεταναστευτικά πουλιά & οι υγρότοποι της Πάρου»


Στo πλαίσιo του περιβαλλοντικού προγράμματος « Τα μεταναστευτικά πουλιά & οι υγρότοποι της Πάρου», οι δάσκαλοι και οι μαθητές των τμημάτων της  ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν στις 17/4/13 τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων  «ΑΛΚΥΟΝΗ». 



Ο κ. Φουρνάρης Μάριος μας ενημέρωσε πως ο Σύλλογος είναι εθελοντικός και δημιουργήθηκε με σκοπό κυρίως την περίθαλψη, την θεραπεία  και την απελευθέρωση πουλιών ενδημικών και μεταναστευτικών, που ζουν, φωλιάζουν ή απλά περνούν από τις Κυκλάδες τις περιόδους της αποδήμησης. 


Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα είδη πουλιών,  ενημερωθήκαμε για τους κινδύνους που απειλούν τα πουλιά, καταλάβαμε τη σημασία της ύπαρξης των υγρότοπων για την επιβίωση των πληθυσμών κατά τη μεταναστευτική περίοδο και κυρίως συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.




Αποχαιρετίσαμε τον κ. Μάριο προβληματισμένοι, γιατί πολλά είδη πουλιών απειλούνται με εξαφάνιση από τις ασυλλόγιστες ανθρώπινες ενέργειες και υποσχεθήκαμε πως θα συμμετέχουμε στην επόμενη απελευθέρωση που θα γίνει στην Πάρο.



Οι  μαθητές της Στ τάξης και
οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Ντουμανίδου Εύα,
Σαρρής Νίκος